fbpx

A Kulcs-Soft a magyar kis- és középvállalatok számára fejleszt és forgalmaz dobozos ügyviteli szoftvereket, immáron közel 30 éve. Napjainkra a Kulcs-Soft neve egyet jelent a mikro- kis- és középvállalkozások ügyviteli támogatását biztosító szoftverek fejlesztésével, értékesítésével, támogatásával. Közel 100 munkatársat foglalkoztat, ügyfeleinek a száma pedig meghaladja a 60.000 darabot. A Kulcs-Soft 1989. december 22-én betéti társaságként, az első vállalkozások idején alakult.

A cég neve az alapító Kulcsár Tibor nevéből ered, történetét, indulásának körülményeit nyugodtan tekinthetjük a 90-es évek „startup” sikertörténetének, bár ez a kifejezés nem igazán volt ismert a rendszerváltás kori Magyarország gazdasági működésében. Egy újpesti lakás szobáját irodának bérelve indult el vállalkozás. Eleinte konkrét megrendelői igények alapján történő egyedi szoftverek programozása folyt. Az ügyfélszám növekedésével egységesítették a termékeket, így született meg a dobozos szoftver ötlete.

Magyarországon a Kulcs-Soft rendelkezett először Windows operációs rendszerre kifejlesztett ügyviteli termékekkel. Az ezredfordulón a Kulcs-Soft az elsőként programozta le úgy az ügyviteli szoftverjeit, hogy a 2000-res évre történő átállás ne okozzon gondot a vállalkozások adminisztrációjában. 2005-től az internet elterjedésével megjelentek az online szoftverei, amelyek révén két év alatt a cég annyi ügyfelet szerzett, mint az előtte lévő 17 évben. 2006-ban a cég részvénytársasággá alakult.

2009. október 30-án a Kulcs-Soft belépett a Budapesti Értéktőzsdére. 2011-től külföldön is megjelent, a Key-Soft üzletágával. 2013-ban 105 főt foglalkoztatot, éves árbevétele pedig elérte az 1 milliárd forintot. Jelenleg, több mint 50 ezer fős ügyfélkörrel rendelkezik. 2017-ben a vállalat 25%-kal növelte működési bevételét az előző évhez képest. A Kulcs-Soft papírjainak árfolyama 700 forintról 1300 forint fölé emelkedett a BÉT-en az elmúlt egy év alatt. A kimagasló eredmény elérése érdekében a vállalat 2016-tól kezdődően tudatos szervezeti átalakításokat hajtott végre. Ennek eredménye, hogy vevőállománya év végére meghaladta a 60.000-et, az értékesített szoftvertermékek száma pedig a 110.000-et. 2018-as üzleti év elején Kulcs-Soft bejelentette új generációs számlázó szoftverét a BizXpert-tet a magyar piacon is.

A Kulcs Akadémia keretében a Cég képzéseket indít az új generációs, a megváltozott jogszabályi előírásoknak megfelelő számlázó szoftverek zökkenőmentes, határidőre történő bevezetése érdekében. A magyar tulajdonú, nagy múltú vállalkozások legégetőbb problémáját az alapító-tulajdonos által felépített sikeres vállalkozás továbbvitelét is példamutató módon kezeli a Kulcs-Soft. A Kulcs-Soft név igazi „brand” a mai gazdasági környezetben, a 2009-es tőzsdére lépés, a többszörös MagyarBrands és Év munkahelye díjak is ezt támasztják alá.

A Kulcs-Soft weboldala

Kulcsár Tibor könyv és hangoskönyv formájában tette közzé a sikeres vállalkozás alapjait, a tapasztalatait és a nehézségek, amivel meg kellett neki is küzdenie az első percektől fogva. A legnagyobb tanulság könyvéből talán az, hogy a kitartás tesz igazán sikeressé, hiszen a Kulcs-Soft sikerét akárki elérhette volna, aki tud programozni, nyitva tartja a szemét, kitartóan és keményen dolgozik…

 Most e-könyv és hangoskönyv formájában díjmentesen megkapod, ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni!

Email
Teljes neved